Ευ Ζην

Συνταγή: Μπακαλιάρος αχνιστός με λαχανικά και μπαχαρικά | in.gr

Όταν κάποιος ακούει αυτή τη συνταγή, το μυαλό του πάει αυτομάτως σε… νοσοκομειακή συνταγή. Πόσο άδικο έχει. Και μας το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή και εύκολη και υγιεινή και πεντανόστιμη.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά, τονίζοντας ότι θα ετοιμάσει μια συνταγή για τον «καθαρισμό της ψυχής» και μας έδειξε ένα από τα πιο γρήγορα και γευστικά πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε: μπακαλιάρο αχνιστό με λαχανικά και μπαχαρικά.

Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ξεχειλίζει από γεύσεις και αρώματα.

Τα υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου 250 γρ.
10 κλωνάρια φρέσκα μυρωδικά
1/2 ματσάκι σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 καρότα
3 κολοκύθια
2 σελινόριζες
1 κουνουπίδι
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
70 γρ. βούτυρο
150 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Το ψάρι και τα λαχανικά τα βράζουμε ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι μέσα σε κρασί και λεμόνι. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λευκό κρασί και λεμόνι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε έναν κόκο πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι, ρίγανη, δάφνη και ουσιαστικά ετοιμάζουμε έναν ζωμό.

Επόμενη κίνηση είναι να προσθέσουμε στο τηγάνι τα λαχανικά, τα οποία θέλουν τον ίδιο χρόνο με το ψάρι για να ετοιμαστούν. Βάζουμε μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο και κολοκυθάκι, σέλερι και σελινόριζα, ενώ ξύνουμε και λίγο λεμόνι.

Και μετά βάζουμε τον μπακαλιάρο μέσα στο τηγάνι σε μικρά κομμάτια.

Καπακώνουμε το τηγάνι και το αφήνουμε για 15 λεπτά.

Αφού ψηθεί το ψάρι, παίρνουμε το ζουμί, το «δένουμε» με λίγο κορν φλάουρ και έχουμε έτοιμη και τη σάλτσα.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βουδαπέστη: Τα 12 καλύτερα ξενοδοχεία για μια ονειρεμένη διαμονή στην πόλη

admin

Συνταγή για κοτόσουπα με αρακά

admin

Τα ισχυρότερα διαβατήρια για το 2025 – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies