Μην σας ξεγελάει ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών. Με το που φταίει ο ήλιος καταλαβαίνουμε για τα καλά ότι έχουμε χειμώνα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρύα βρίσκονται προ των πυλών. Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή ταμάμ για αυτή την εποχή.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια εύκολη συνταγή για βελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ και πορτοκάλι. Εκτός του ότι θα ζεστάνει το μέσα σας, είναι πεντανόστιμη, αρωματική και αρκετά ελαφριά. Για πάμε.
Τα υλικά
1 κιλό καρότα
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. τζίντζερ
400 ml γάλα
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. κύμινο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Όταν στη σούπα επιλέγουμε να βάλουμε πατάτα, που έχει άμυλο και θα την «δέσει» στο τέλος προτιμάμε να «κρεμάρουμε» με γάλα για να κατεβάσει τα λιπαρά παρά με την κρέμα γάλακτος
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τζίντζερ για να τσιγαριστούν.
Ρίχνουμε λίγο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την πατάτα, ώστε το άμυλο να «δέσει» τη σούπα και μετά ρίχνουμε τα καρότα.
Σημείωση: τα καρότα είναι από τα λαχανικά εκείνα που θέλουν περίπου 20 λεπτά να βράσουν.
Ρίχνουμε από πάνω χυμό πορτοκάλι, ώστε να δώσει το άρωμά του και το αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις είναι έτοιμο, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, ρίχνουμε λίγο γάλα και είναι έτοιμη η βελουτέ σούπα.
Πηγή: www.in.gr