Τα ζυμαρικά είναι μια τέλεια ιδέα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου και τα arrabiata απλά υπέροχα.
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 1 συσκευασία ντοματοχυμό (500 γρ.)
- 2 καυτερές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού ελιές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού
- ζάχαρη
- τριμμένο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμυδάκι
- Προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα
- Ρίχνεις τον χυμό ντομάτας, αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη χαμηλώνεις τη φωτιά σκεπάζει το τηγάνι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 20-25 λεπτά
- Απομακρύνεις το τηγάνι από την εστία και προσθέτεις τις ελιές
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά και ρίχνεις στην κατσαρόλα τη σάλτσα
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις το τριμμένο τυρί και σερβίρεις.
Photo: iStock
Πηγή: www.tlife.gr