Ευ Ζην

Συνταγή: Ρεβύθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα | in.gr

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για ινδική κουζίνα το μυαλό μας πάει στα καυτερά και στα δύσκολα. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι τα πράγματα – τουλάχιστον ως προς τη δυσκολία. Κάτι που μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τη συνταγή που ετοίμασε.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή, που με το πρώτο άκουσμα δεν πείθει, αλλά με την πρώτη μπουκιά μαγεύει: ρεβύθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα.

Το μυστικό για να μην παιδευτείται πολύ με αυτή τη συνταγή είναι να πάρετε προβρασμένα ρεβύδια και το πιάτο είναι έτοιμο σε δέκα λεπτά.

Τα υλικά

300 γρ. βρασμένα ρεβύθια
750 γρ. σπανάκι
2 γλυκοπατάτες
2 λευκά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα κον κασέ
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1/2 ματσάκι κόλιανδρος
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 κσ κάρυ
1 κγ κουρκουμά
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Οι Ινδοί χρησιμοποιούν στα φαγητά τους πολύ κρεμμύδι και σκόρδο και για να του δώσουν ένταση, το αφήνουν να καβουρδίσει στο τηγάνι.

Η εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα αφήνουμε να καούν λίγο για να πάρουν ένταση σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά και το τσίλι, μετά προσθέτουμε το τζίντζερ, τη λευκή γλυκοπατάτα, φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.

Αφού έχουν καβουρδιστεί, ρίχνουμε τα ρεβύθια (προβρασμένα στη συγκεκριμένη περίπτωση) και ανακατεύουμε λίγο.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε λίγη ντομάτα, λίγο νερό και μόλις το «πιει», το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βερολίνο: Techno, underground κουλτούρα, διάσημα clubs και queer parties – Η πόλη της ανεξάντλητης διασκέδασης

admin

Μέτσοβο: Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα – Τι να δοκιμάσετε και τι να αγοράσετε

admin

«Είναι κόλαση»: Η Ελίζαμπεθ Χολμς μιλάει για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies