Ευ Ζην

Συνταγή: Ομελέτα με μανιτάρια | in.gr

Είναι γνωστό σε όλους μας πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας – μας δίνει ενέργεια και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Για αυτό και αυτή η συνταγή είναι ταμάμ.

Ομελέτα με μανιτάρια, ένα πιάτο θρεπτικό, πεντανόστιμο και εύκολο. Μια συνταγή που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ εκτός από πρωινό, «λειτουργεί» πολύ ωραία κι ως σνακ – ιδιαίτερα για τις μικρές ξαφνικές πείνες.

Τα υλικά

1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μεγάλη χούφτα μανιτάρια (περίπου 80 γρ.), κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη
1 χούφτα σπανάκι baby ή κανονικό
2 αυγά, χτυπημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Η διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 2–3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε την πάπρικα και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, τραβώντας απαλά τις άκρες της ομελέτας με μια σπάτουλα, έτσι ώστε το αυγό να γεμίζει τα κενά και να ψηθεί.

Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών και σπανακιού, έπειτα διπλώνουμε τη μία πλευρά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

* Πηγή: Vita

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Με πλούσια ιστορία και αυθεντική φιλοξενία» – Το ελληνικό νησί που υμνούν οι Ιταλοί | in.gr

admin

Κατακράτηση υγρών: Γιατί δημιουργείται και ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

admin

10 εξωτικές ελληνικές παραλίες που θα μπορούσαν να είναι στις Μαλδίβες και στην Καραϊβική

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies