Ευ Ζην

Συνταγή για εύκολη πίτα με κολοκύθια

Τα κολοκύθια είναι λαχανικά της εποχής και θα φτιάξεις την πιο γευστική πίτα που μπορείς να έχεις μαζί σου στο γραφείο ως σνακ. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μέτρια κολοκύθια τριμμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 600 γρ. φέτα ή ανθότυρο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατίζεις τα κολοκύθια και τα αφήνεις στο τρυπητό να στραγγίξουν
  • Χτυπάς καλά τα αυγά με το σύρμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα κολοκύθια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, και τη μισή ποσότητα του τυριού
  • Ανακατεύεις καλά με το σύρμα και προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι
  • Συνεχίζεις το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  • Απλώνεις σε ένα ταψί το λάδι και το αλείφεις ομοιόμορφα
  • Ρίχνεις το μείγμα από το μπολ και από πάνω το υπόλοιπο τυρί
  • Ψήνεις την πίτα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Photo: iStock

Ετικέτες ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ,ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Με πλούσια ιστορία και αυθεντική φιλοξενία» – Το ελληνικό νησί που υμνούν οι Ιταλοί | in.gr

admin

Κατακράτηση υγρών: Γιατί δημιουργείται και ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

admin

10 εξωτικές ελληνικές παραλίες που θα μπορούσαν να είναι στις Μαλδίβες και στην Καραϊβική

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies