Ως ο δεύτερος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως αναδείχθηκε η Σίφνος σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Taste Atlas.
Το όμορφο ελληνικό νησί κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 100 άλλα μέρη του πλανήτη.
«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με τη Σίφνο και τις παραδόσεις της», αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός.
Το συγκεκριμένο πιάτο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με βαθμολογία 4,6/5, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.
«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος.
On our way to #Apokofto #beach of #Sifnos…https://t.co/EV96SZlhX1
📷: https://t.co/N4nLoFEKLk#visitsifnosisland #visitsifnos #GEM #Gastronomic #Exceptional #Mythical #weddings #honeymoon #paths #hiking #visitgreece #greece #cyclades #greekislands #villages #Σίφνος pic.twitter.com/mghuXkTxgK
— Visit Sifnos (@visitsifnos) February 17, 2025
Σίφνος: Στη λίστα και του National Geographic
Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα. Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025.
Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ‘πατέρας’ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».
Πηγή: www.in.gr