Media

Κώστας Χαρδαβέλλας: Λιάνης και Δημαράς αναπολούν τα χρόνια που «ήταν τρία παλιόπαιδα»

«Μην το βάζετε ποτέ κάτω. Μην κατεβάζετε ποτέ τα χέρια. Μην αποδέχεστε το πρόβλημα χωρίς να το παλέψετε». Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Χαρδαβέλλας απευθύνθηκε στο τηλεοπτικό κοινό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν η τελευταία εμφάνισή του στην τηλεόραση.

Ο αιώνιος ρεπόρτερ Κώστας Χαρδαβέλλας, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, την περασμένη Τρίτη (17.12.2024), λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Xθες, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα που υπηρέτησε το επάγγελμα για περίπου 50 χρόνια.

Στον επικήδειό του, ο Γιώργος Λιάνης συγκλόνισε, αποκαλύπτοντας το τελευταίο σημείωμα που έγραψε από την εντατική ο Κώστας Χαρδαβέλλας, απευθυνόμενος στον γιο του.

Η ιστορική εκπομπή «Ρεπόρτερς» τη δεκαετία του ‘80 με τον Γιάννη Δημαρά και τον Γιώργο Λιάνη, έβαλε την ερευνητική δημοσιογραφία στα σπίτια του κόσμου. Άφησε το αποτύπωμά του στο MEGA με τις εκπομπές «Άρωμα Ζωής», «60 Λεπτά χωρίς μοντάζ», «Ρεπορτάζ στην ομίχλη».

Το 2009 μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο από τον οποίο ανάρρωσε το 2010. Ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαρία Παναγοπούλου και είχε έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

 

Οι Γιάννης Δημαράς και Γιώργος Λιάνης βρέθηκαν σήμερα (21.12.2024) στο στούντιο των «Εξελίξεων» όπου μίλησαν για τη συνεργασία τους με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Εγώ θα τον χαρακτήριζα εργασιομανή», λέει ο Γιώργος Λιάνης. «Αδερφός», λέει ο Γιάννης Δημαράς.

Οι δυο τους μίλησαν για την εκπομπή που είχαν κάνει μαζί με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Ήμασταν τρία παλιόπαιδα, σε μια εφημερίδα, ‘Τα ΝΕΑ’, τη μεγαλύτερη στη χώρα, σε ένα καμαράκι. Η μοίρα μάς έφερε εκεί, τυχαία τους τρεις. Όταν ξεκίνησε η εκπομπή, που ήταν ιδέα του Γιάννη, έπρεπε να συνεννοηθούμε. Ποδοπατήσαμε τα εγώ μας και βρήκαμε το εμείς μας. Ασχοληθήκαμε με τις κοινωνικές μειονότητες. Δεν είχαν αποκαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η τηλεόραση στην Ελλάδα ήταν συντηρητική. Ήταν μια ψεύτικη ‘Μαντάμ Σουσού’», λέει ο Γιώργος Λιάνης.

«Είμαστε μαθητές μιας μεγάλης σχολής. ‘Τα ΝΕΑ’ δεν ήταν απλά ένας δημοσιογραφικός όμιλος, μια εφημερίδα. Ήταν πανεπιστήμιο, εμείς ήμασταν μαθητές μεγάλων δημοσιογράφων», προσθέτει ο Γιάννης Δημαράς.

«Υπήρχε ελευθερία, είχαμε απόλυτη ελευθερία. Μόνοι μας διαλέγαμε τα θέματα, κανένας δεν μας έλεγε τίποτα, ούτε αφεντικά, ούτε διευθυντές. Χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει ψωμί. Χωρίς ψωμί δεν υπάρχει ελευθερία. Εμείς τα βρήκαμε και τα δύο και τα βρήκαμε με δύσκολο τρόπο», αναφέρει ο Γιώργος Λιάνης.

«Όταν έγινε η εκπομπή υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση από την κοινωνία», σημειώνει ο κ. Δημαράς.

«Μας αγαπούσαν ως δημοσιογράφους και μας αγαπούν και τώρα. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχουμε ζήσει. Η αγάπη του κόσμου δεν έχει αντίκρισμα σε χρήματα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιάνης σημειώνει:

«Είμαστε υποταγμένο επάγγελμα, δεν είμαστε ελεύθερο επάγγελμα. Γιατί ενώ είμαστε η τέταρτη εξουσία, έχουμε αφήσει τις άλλες εξουσίες να μας κάνουν ‘σκόνη’. Τα νέα παιδιά, δεν ευθύνονται αυτά για αυτό, δίνουν το βάρος στην πληροφορία. Εμείς κάναμε έρευνα 5 ημέρες την εβδομάδα και δύο μερόνυχτα μοντάζ».

Οι δυο τους μοιράστηκαν και από μία ιστορία που θα τους μείνει αξέχαστη από την καριέρα ρους.

«Το μυστικό μας ήταν η ενότητα. Για αυτό το πράγμα κάναμε μεγάλες θυσίες. Ήταν σκληρά τα θέματα που κάναμε».

 

www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρία Μπακοδήμου: «Δεν μου λείπει η τηλεόραση»

admin

Μαρία Αραμπατζή: «Ερχόταν όλη η μυρωδιά πάνω μου και ουσιαστικά κόντευα να λιποθυμήσω»

admin

Klavdia για Eurovision 2025: «Το τραγούδι μου “Αστερομάτα” μιλάει για ξεριζωμό και προσφυγιά»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies