Ευ Ζην

Μαγειρίτσα: Η σούπα «κανόνας» του Πάσχα | in.gr

Μόλις ηχήσουν οι καμπάνες το Μ. Σάββατο με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού η μαγειρίτσα θα κάνει την εμφάνισή της στο Αναστάσιμο δείπνο της οικογένειας. Αυτή η παραδοσιακή κλασσική σούπα με τα εντόσθια και τα διάφορα αρωματικά μας προετοιμάζει για το φαγοπότι της επομένης μέρας. Η συνταγή της γεννήθηκε από την ανάγκη για ένα έδεσμα μεταβατικό από την πολυήμερη νηστεία της Σαρακοστής.

Ο συμβολισμός της μαγειρίτσας

Η συνταγή της μαγειρίτσας προέκυψε θέλοντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέρη του αρνιού που κατά κανόνα σφαγιάζονταν τις ήμερες του Πάσχα και καταναλώνονταν ανήμερα, μέσα στην καρδιά της άνοιξης. Καθώς οι βροχές λιγοστεύουν και η βλάστηση, όσο ζεσταίνει ο καιρός, μειώνεται έπρεπε να μειωθεί και ο αριθμός των αιγοπροβάτων γιατί δεν θα υπήρχε τροφή.

Διαβάστε πώς η μαγειρίτσα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα στο argiro.gr.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για εύκολη πίτα με κολοκύθια

admin

Ο «θρασύς» Λονδρέζος της εργατικής τάξης που επαναπροσδιόρισε τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης | in.gr

admin

Πώς παραμένουν σε φόρμα οι celebrities: Αυτά είναι τα fitness μυστικά τους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies