Ευ Ζην

Πώς το κατάλληλο γυμναστήριο μπορεί να αλλάξει τελείως τον τρόπο που βλέπουμε ολόκληρη την εμπειρία της γυμναστικής

Σε κάθε ξεκίνημα νέας χρονιάς πάντα η ίδια υπόσχεση. Φέτος θα τηρήσω στα αλήθεια τη δέσμευση που έχω κάνει με τον εαυτό μου και θα πηγαίνω γυμναστήριο. Έχω πληρώσει αρκετές φορές συνδρομή. Την πρώτη έδινα το παρών δύο φορές την εβδομάδα για έναν μήνα περίπου. Έπειτα σταμάτησα να προλαβαίνω να πηγαίνω σε τακτική βάση γιατί ποιος  έχει 1 ή 2 ώρες σταθερά διαθέσιμες τα απογεύματα; Τη δεύτερη φορά ήμουν πραγματικά αποφασισμένη και έκανα δυναμική αρχή αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα πως τις ώρες που μπορούσα να είμαι εγώ στο γυμναστήριο μπορούσε και όλη η υπόλοιπη Αθήνα. Η μάχη για μία θέση στο ελλειπτικό ήταν μάταιη. Υποχώρησα, δεν ξαναπήγα. Την τρίτη απλώς δεν πήγα ποτέ. Είχα πληρώσει τη συνδρομή σε μία εξαιρετική προσφορά μέσω διαδικτύου και απλά δεν εμφανίστηκα ποτέ στο γυμναστήριο. Ξέρω κι άλλους που την έχουν πάθει έτσι, μη γελάτε.

Οι στατιστικές δείχνουν πως οι βασικοί λόγοι που οι άνθρωποι γράφονται σε γυμναστηριακά προγράμματα στα οποία καταλήγουν να μην πηγαίνουν σχεδόν ποτέ είναι η σταδιακή έλλειψη κινήτρου και, βέβαια, η έλλειψη χρόνου. Κυρίως το δεύτερο. Τότε πώς καταφέρνει η καλύτερη μου φίλη, τον τελευταίο χρόνο, να μην έχει χάσει κυριολεκτικά ούτε μία προπόνηση; Moυ είχε αναφέρει στο παρελθόν το γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνει, αλλά δεν είχα καταλάβει ποτέ ως τώρα τι ήταν εκείνο που την έκανε να είναι τόσο ευλαβικά πιστή στο ραντεβού της με τα μηχανήματα.

«Πάω στο Curves. Καλά δεν το ξέρεις;» με ρώτησε με ειλικρινή απορία στην τελευταία μας συνάντηση, πριν αρχίσει να μιλάει για ώρα για το πόσο καλό έχει κάνει η προπόνηση στον συγκεκριμένο χώρο στο σώμα αλλά, κυρίως στην ψυχολογία της. To βασικό μου ερώτημα πίσω από όλα αυτά, όμως, ήταν ένα: «Και πώς προλαβαίνεις;».

Kάπου εκεί ήταν που ξεδιπλώθηκε μπροστά μου μία μικρή αποκάλυψη, ένας διαφορετικός δρόμος. «Παρακολουθώ ένα κυκλικό πρόγραμμα μόλις μισής ώρας, που αλλάζει διαρκώς και έτσι δεν πλήττω ποτέ,» μου εξηγεί. Και κάπως έτσι κατάλαβα πώς λειτουργεί η κυκλική γυμναστική των Curves. Μέσα από βολικά και αποτελεσματικά κυκλικά προγράμματα που διαρκούν μόλις 30 λεπτά καταφέρνει κανείς να πετύχει μυϊκή ενδυνάμωση και αερόβια άσκηση την ίδια στιγμή, αυξάνοντας τη σωματική δύναμη, βελτιώνοντας την ευελιξία και, φυσικά, την εικόνα του σώματος, την αντοχή, την ενέργεια. «Σαν ένα τονωτικό σφηνάκι για το σώμα δηλαδή», πρόσθεσε η φίλη μου. «Το πίνεις μία και έξω».

Περίπου στα μισά της συζήτησης θέλω ήδη να πιάσω το κινητό στο χέρι και να τσεκάρω που έχει Curves κοντά στο σπίτι μου ή στη δουλειά μου. Και θα το είχα ήδη κάνει αν με τη φίλη μου δεν είχαμε θεσπίσει πριν χρόνια τον κανόνα «Όχι κινητά στον καφέ». Στην πραγματικότητα έχω ήδη ενθουσιαστεί και πειστεί να το δοκιμάσω κι εγώ. Το γεγονός ότι είναι ένα γυμναστήριο που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με ενθαρρύνει περισσότερο και με κάνει να νιώθω ακόμα πιο άνετα.

Παρόλα αυτά, έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα. «Και δεν βαριέσαι; Εγώ μετά από λίγο καιρό βαριέμαι τα πάντα,» της λέω. Το θέμα είναι, όμως, πως εδώ τα κυκλικά προγράμματα δεν παραμένουν σταθερά. Εναλλάσονται και διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, δίνοντας μας τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε όλα τα μηχανήματα και διαφορετικές ασκήσεις, ενώ υπάρχουν και ομαδικά προγράμματα 30 λεπτών για μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη γυμναστηριακή εμπειρία.

Για παράδειγμα, υπάρχει το Boxing, ένα πρόγραμμα που δυναμώνει το σώμα και βελτιώνει τον συντονισμό και τη συγκέντρωση, το Cardio που βελτιώνει τη δύναμη, καίει ακόμα περισσότερες θερμίδες και αυξάνει την αντοχή, το Balance μέσω του οποίου μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τη στάση του σώματος μας και την ισορροπία μας αλλά και να εξασκηθούμε στην αυτοσυγκέντρωση. Ακόμα, το πρόγραμμα Body Basics που μας βοηθάει από την αρχή να χτίσουμε ένα πιο υγιές και όμορφο σώμα, όπως και το πρόγραμμα Body on Fire για ακόμα πιο εντατική άσκηση.

«Κάτι μου λέει πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα βαρεθώ ακόμα και εγώ». Ήδη δεν βλέπω την ώρα να κάνω την αρχή και να δοκιμάσω την κυκλική διάταξη των οργάνων για την οποία η φίλη μου μιλάει με τόσο ενθουσιασμό. Τα μηχανήματα είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο ώστε  να γυμνάζουν το άνω μέρος του σώματος, το κάτω μέρος και τον κεντρικό κορμό, εναλλάξ. Μεταξύ τους υπάρχει ένας σταθμός επαναφοράς διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Με αυτόν τον τρόπο, μέσα σε 30 μόνο λεπτά, έχουμε κάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο περιλαμβάνει και τα 5 βασικά στάδια: προθέρμανση, μυϊκή ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή άσκηση, αποθεραπεία και διατάσεις.

«Τι το σκέφτεσαι, τσέκαρε το, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο Curves που να σε βολεύει,» μου λέει η φίλη μου. Έχει διακρίνει τη χαρά στο βλέμμα μου, ανακατεμένη με μπόλικη ανυπομονησία. «Άντε, σου επιτρέπω να σπάσεις σήμερα τον κανόνα μας για τα κινητά στον καφέ» συμπλήρωσε. Και έβγαλε το smartphone μου από την τσάντα.

 

 

 

Πηγή: www.tlife.gr

Σχετικές αναρτήσεις

New York Times: O καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον είναι σε ύφεση. Αυτό δε σημαίνει ότι θεραπεύτηκε | in.gr

admin

Τα 10 καλύτερα μπαρ στη Βουδαπέστη

admin

Συνταγή: Παραδοσιακή ισπανική ομελέτα | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies