Ευ Ζην

Συνταγή για alfredo pasta

Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις. 

Συστατικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 350 ml γάλα
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα σουρώνεις και απλώνεις ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτεις το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα, την κρέμα και ανακατεύεις καλά
  • Το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Ρίχνεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύεις για λίγα λεπτά
  • Το αποσύρεις από την εστία, ρίχνεις παρμεζάνα και μαϊντανό και τα σερβίρεις ζεστά.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ,ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πηγή: www.tlife.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Το ταξίδι της Σάνεν Ντόχερτι με τον καρκίνο, μέσα από τα ίδια της τα λόγια – «Ας είμαστε ξεκάθαροι» | in.gr

admin

Τα 19 καλύτερα εστιατόρια στην Πράγα

admin

Δύο συνταγές και του λιμανιού και του σαλονιού | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies