Ευ Ζην

Συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κιμά

Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και σήμερα θα τις “γεμίσεις” φτιάχνοντας τα παραδοσιακά “παπουτσάκια”. Ένα γευστικό, χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1`φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτεις αλάτι και βάζεις τις μελιτζάνες να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο τρυπητό
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια τον κιμά
  • Ανακατεύεις πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά ακόμη
  • Γεμίζεις κάθε μελιτζάνα με το μείγμα από την κατσαρόλα, ρίχνεις από πάνω φρυγανιά και ελαιόλαδο και τις τοποθετείς προσεχτικά στο ταψί
  • Προσθέτεις λίγο νερό και τις ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Photo: iStock

Ετικέτες γεμιστες μελιτζανες,ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πηγή: www.tlife.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή: Σουτζουκάκια με κοφτό μακαρονάκι | in.gr

admin

Νέα έρευνα για τις πιο ευτυχισμένες πόλεις του κόσμου – Η θέση της Αθήνας και των Ιωαννίνων | in.gr

admin

Τι κοινό έχουν οι μαίες και οι μάγισσες; | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies