Μετά από μια ημέρα απουσίας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στον «Buongiorno» και πήγε κόντρα στη νηστεία και τη Σαρακοστή, φτιάχνοντας μια συνταγή γέννημα θρέμμα της Ρωσίας.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και, αφού πρώτα ανέλυσαν την χθεσινή επίδοση του Δημήτρη Ουγγαρέζου, στη συνέχεια παρουσίασε μια εμβληματική συνταγή της παγκόσμιας γαστρονομίας: μοσχάρι στρογγανόφ με χυλοπίτες.
Μπορεί ως πιάτο να μας μοιάζει δύσκολο, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε μερικά συγκεκριμένα βήματα.
Τα υλικά
500 γρ. χυλοπίτες
300 γρ. μοσχάρι κόντρα
2 λευκά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. μανιτάρια καφέ στρογγυλά
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα dijon
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml ζωμό βοδινού
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
70 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κομμάτια από μοσχάρι και τα αλευρώνουμε για να δημιουργήσουμε μια ωραία κρούστα.
Προσθέτουμε από πάνω μουστάρδα, λίγο πελτέ ντομάτας, λίγο ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε σβήνουμε και με λίγο κονιάκ. Διαφορετικά, πάμε στην δοκιμασμένη λύση, δηλαδή λευκό κρασί.
Και μετά προσθέτουμε λίγο ζωμό βοδινού και το αφήνουμε μέχρι να ετοιμαστεί.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες όσο μας αρέσουν – αν και είναι πιο ωραίο να είναι λίγο αλ ντέντε.
Μόλις και οι δύο παρασκευές είναι έτοιμες, βάζουμε σε ένα πιάτο τις χυλοπίτες και από πάνω προσθέτουμε το μοσχάρι με τη σάλτσα.
Πηγή: www.in.gr