Ευ Ζην

Συνταγή: Μυρωδάτη χορτόπιτα | in.gr

Τις προάλλες έσπασε η νηστεία ολοκληρωτικά, καθώς το σουφλέ είχε και μπέικον μέσα. Για αυτό ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να κάνει μια συνταγή που είναι αρκετά πιο νηστίσιμη – αλλά όχι και 100%.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη: μυρωδάτη χορτόπιτα. Ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες, που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τα υλικά

6 χωριάτικα φύλλα
1 κιλό διάφορα χόρτα εποχής
100 ml ελαιόλαδο
400γρ σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθος
1/2 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μυρώνια
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, καραμελώνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, του ρίχνουμε αλάτι και το μαραίνουμε με τα χέρια.

Ρίχνουμε τα μυρώνια, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο, λίγο καλαμποκάλευρο για να τραβήξει την υγρασία, τα τρία αυγά και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο μπολ με το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο λάδι, βάζουμε τρία χωριάτικα φύλλα κάτω, την γέμιση και καλύπτουμε με δύο φύλλα ακόμα.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο από πάνω.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρσοβία: Ο ταξιδιωτικός οδηγός του Τάσου Δούση

admin

«Τα μπλουζ του εργαζόμενου κοριτσιού» – Γυναίκες μουσικοί που τραγούδησαν για να διαμαρτυρηθούν | in.gr

admin

Μαδρίτη: Γνωρίστε την ισπανική πρωτεύουσα σαν ντόπιος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies