Τι πιο ωραίο από το να έρχεται το Σαββατοκύριακο και να φτιάχνεις ένα γλυκό στο σπίτι; Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή παραδοσιακή, πεντανόστιμη και αρωματική, για να γεμίσει με γεύσεις αυτό το διήμερο.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακή γαλατόπιτα. Το μυστικό του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι το μείγμα ζάχαρη-κανέλα πάνω στην κρέμα, που με το ψήσιμο δημιουργεί μια υπέροχη κρούστα.
Τα υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
150 γρ ζάχαρη
150 gr σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 βανίλιες
150 γρ βούτυρο αγελάδος
Για την επιφάνεια:
2 αυγά
2 κσ ζάχαρη
1 κγ κανέλα
Το μυστικό
Η «μαγκιά» στη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ζάχαρη και η κανέλα που έχει πασπαλίσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πάνω από τη γαλατόπιτα κι έχει καραμελώσει.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε γάλα, λίγο πριν να βράσει.
Και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και μετά ψιλό σιμιγδάλι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Ανεβάζουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα ώστε να «δέσει» και να γίνει κρέμα.
Μόλις «δέσει» το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε δυνατά.
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το φύλλο.
Η πρώτη κίνησή μας είναι να βάλουμε πάνω στο φύλλο αυτό το μείγμα με κανένα και ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε ένα φύλλο από πάνω και κάνουμε την ίδια διαδικασία.
Όπως είναι ζεστή η κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί, διπλώνουμε τα φύλλα στα πλάγια και πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα ζάχαρη και κανένα
Βάζουμε το ταψί σε προθεερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
Πηγή: www.in.gr