Γευστικό «ταξίδι» στην Ιταλία είχαμε σήμερα στο «Buongiorno», καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δώσει μια συνταγή για ένα από τα top πιάτα της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή που είναι απλή στην εκτέλεσή της, αλλά πάρα πολύ πλούσια σε γεύση: ριζότο μιλανέζε.
Ένα πιάτο που δεν χρειάζεται πολλά υλικά, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, ωστόσο έχει τόσο γεμάτη γεύση που θεωρείται από τις κορυφαίες συνταγές για ριζότο. Το μυστικό, όπως πάντα, σε αυτά τα πιάτα είναι ένα: συνεχόμενο ανακάτεμα.
Τα υλικά
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
900 ml ζωμό λαχανικών
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. σοφράν σε σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Το μυστικό
Όπως σε όλες τις συνταγές για ριζότο, έτσι και σε αυτήν, το μυστικό είναι το συνεχόμενο ανακάτεμα.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το λευκό κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά – προσοχή να μην μαυρίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε: το σαφράν, λίγο χυμό από λεμόνι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στη συνέχεια βάζουμε και τον ζωμό, και ανακατεύουμε καλά για 15 λεπτά.
Στο τέλος κλείνουμε το μάτι, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, ενώ αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω και την τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: www.in.gr