Ευ Ζην

Συνταγή: Σολομός με βότκα, κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά | in.gr

Ίσως είναι με διαφορά η συνταγή που έχουμε ακούσει τόσες πολλές στο «Buongiorno» αλλά δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται πράξη. Αυτό αποφάσισε να αλλάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που με μια κίνηση έκπληξη αποφάσισε να φτιάξει ένα από τα αγαπημένα πιάτα του Δημήτρη Ουγγαρέζου.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρέδωσε την ποδιά του στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, προκειμένου να φτιάξει σολομό με βότκα, κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά.

Και για όποιον δεν γνωρίζει να θυμίσουμε ότι ουκ ολίγες φορές ο γνωστός παρουσιαστής έχει αναφερθεί σε αυτή τη συνταγή – ιδιαίτερα για το τι μαγειρεύει στην (όταν έχει) σχέση του.

Τα υλικά

500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
3 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. σολομός σε κυβάκια
50 γρ. παρμεζάνα
1 λεμόνι
250 ml κρέμα γάλακτος
50 ml βότκα
50 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Ακολουθούμε την παραδοσιακή φοιτητική λογική: ξεκινάμε από τα «σκληρά» υλικά και προχωράμε προς τα «μαλακά».

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε ρίχνουμε βούτυρο και προσθέτουμε: το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστούν.

Μετά βάζουμε τον σολομό, μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το πιπέρι.

Μόλις αρχίζουν να φεύγουν τα υγρά, σβήνουμε με τη βότκα.

Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και στο τέλος τον άνηθο.

Μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια τα οποία τα έχουμε βράσει από πριν, ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά και το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ilha da Queimada Grande: Γιατί σε αυτό το νησί απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος; | in.gr

admin

Τα 9 καλύτερα ξενοδοχεία στο Βρότσλαβ

admin

Τζένιφερ Άνιστον: Υπογράφει βιβλίο μαγειρικής για παιδιά και κουτάβια, γαβ | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies