Ευ Ζην

Συνταγή: Σπαγγέτι aglio e olio με σύγκλινο | in.gr

Είναι εδώ και δεκαετίες η συνταγή «σημαία» της Ιταλίας, έχοντας κερδίσει τον τίτλο «το πιάτο του φτωχού». Ωστόσο, όπως είπε και ο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αυτή η συνταγή είναι το «πιάτο του καλοφαγά».

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή από τη γειτονική χώρα – εύκολη, αρωματική, χορταστική και στη συγκεκριμένη περίπτωση με μια παραλλαγή. Σπαγγέτι aglio e olio με σύγκλινο – με λίγα λόγια πήρε τις γεύσεις της Ιταλίας, πρόσθεσε και λίγες δόσεις made in Greece για να φτιάξει ένα πιάτο που δεν θέλει πάνω από 10 – 15 λεπτά.

Τα υλικά

500 γρ σπαγγέτι
80 ml σύγκλινο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κγ μπούκοβο
3 πιπεριές τσίλι κόκκινες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
100 ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Αν και δεν χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως συμφώνησαν όλοι το μεγάλο μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι η αντζούγια, η οποία το απογειώνει.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα μακαρόνια, τα οποία τα έχουμε βράσει όσο θέλουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να προσθέσει ότι «αλαντικό» θέλει. Στη συγκεκριμένη συνταγή, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πρόσθεσε σύγκλινο.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι αηδιαστικό»: Η Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ μίλησε για την σεξουαλικοποίηση του σώματός της όταν ήταν 16 ετών | in.gr

admin

Κλειστή Ρινοπλαστική: Η σύγχρονη προσέγγιση στη διόρθωση της μύτης

admin

Τα 22 κορυφαία αξιοθέατα στην Κωνσταντινούπολη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies