Ευ Ζην

Συνταγή: Σπιτική πίτσα ταψιού | in.gr

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα street foods του πλανήτη, που έχει την τιμητική του όταν φίλοι μαζεύονται σε κάποιο σπίτι – ιδιαίτερα για να δουν κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου. Ωστόσο τις περισσότερες φορές αποφεύγουμε να το φτιάχνουμε στο σπίτι (μάλλον λόγω βαρεμάρας). Αυτό ήρθε να αλλάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τη συνταγή που παρουσίασε.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε σπιτική πίτσα ταψιού. Μια συνταγή σχετικά εύκολη (αν πετύχει η ζύμη όλα τα άλλα είναι παιχνίδι), πεντανόστιμη και αγαπημένη τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Τα υλικά

Για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι
9 γρ μαγιά
25 ml ελαιόλαδο
350 γρ χλιαρό νερό
1 κσ αλάτι

Για την σάλτσα
2 κονσέρβες κονκασέ
50 ml ελαιόλαδο
1 κσ ρίγανη
2 κσ ζάχαρη κρυσταλλική
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
10 φέτες μπέικον
150 γρ. σαλάμι σε φέτες

Το μυστικό

Το αλεύρι και η υγρασία παίζουν μεγάλο ρόλο στην πίτσα. Όσο περισσότερη υγρασία βάλεις, τόσο πιο λεπτό το ζυμάρι.

Η διαδικασία

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγη ζάχαρη, λίγο λάδι και το νερό. Τη χτυπάμε στο μίξερ και μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε στο ταψί.

Μόλις το κάνουμε αυτό, βάζουμε το ταψί με τη ζύμη στον φούρνο στους 50 βαθμούς για μια ώρα, ώστε να φουσκώσει και βοηθάει στο ψήσιμο καθώς μειώνει τον χρόνο ψησίματος.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κονκασέ, ρίχνουμε λίγο λάδι, τη ρίγανη και σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

Μετά βάζουμε λίγα αλλαντικά που θέλουμε πάνω στη σάλτσα, προσθέτουμε τα τυριά μας και μετά βάζουμε λίγα αλλαντικά από πάνω.

Ψήνουμε την πίτσα στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σαντορίνη : Ο απόλυτος οδηγός των ΕΙΚΟΝΩΝ για το κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί

admin

Συνταγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια

admin

Καλοκαιρινές διακοπές με μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια – Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση ναύλων | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies