Ευ Ζην

Τρεις συνταγές για σπιτικό brunch | in.gr

Τρεις συνταγές ταμάμ για σπιτικό brunch, από αυτές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά.

Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο στο φούρνο

Τα υλικά

300 γρ. μείγμα για κρέπες
450 γρ. νερό
βούτυρο για το τηγάνι
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
200 γρ, λευκά μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμύδια
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ, καλαμπόκι
1.2 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.γ. τσίλι
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. τριμμένο τσένταρ
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Από τις συνταγές με βασικό κανόνα: η κρέπα θέλει χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη».

Η διαδικασία

Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες, χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κόλιανδρο και το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και φτιάχνουμε τη γέμιση.

Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη γέμιση στην κρέπα και την κάνουμε ρολό.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις κρέπες ρολό σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Τηγανίτες κολοκυθιού με ντιπ γιαουρτιού

Τα υλικά

1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
2 αυγά 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. φέτα
Χυμό από 1 λεμόνι
10 φύλλα δυόσμου
2 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Το κόλπο είναι να μην στεγνώσει το κολοκύθι. Θέλουμε να κρατήσουμε υγρασία για να μας βγει ζουμερό και δροσερό το πιάτο.

Η διαδικασία

Τρίβουμε για αρχή τα κολοκύθια, αλλά προσέχουμε να μην φτάσουμε στο κέντρο επειδή εκεί είναι τα σπόρια.

Σε ένα μπολ, αφού ρίξουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε: φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, άνηθο, σκόρδο, λίγο μπέι μπέικιν πάουντερ, λίγο ξύσμα λεμονιού για την αντίθεση, γραβιέρα, λίγη φέτα,  δύο αυγά και γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.

Αν δούμε ότι έχει υγρασία, προσθέτουμε και αλεύρι – όχι πολύ όμως.

Παράλληλα βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι για να ζεσταθεί.

Με το κουτάλι, παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι – σε ελαφριά φωτιά.

Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε πιάτο όπως τις τηγανίτες και προσθέτουμε γιαούρτι από πάνω για τη δροσιά.

Muffins με γιαούρτι, σοκολάτα και μπανάνα

Τα υλικά

200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
150 γρ. γιαούρτι
50 ml ηλιέλαιο
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
2 αυγά
2 βανίλιες
2 μπανάνες ώριμες
ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι

Το μυστικό

Από τις συνταγές που το γιαούρτι παίζει βασικό ρόλο – βοηθάει να αποκτήσει το muffin αυτή την αφράτη υφή και την κρεμώδη γεύση.

Η διαδικασία

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα 150 γρ. σοκολάτας και τη λιώνουμε.

Μέσα στο μπεν μαρί ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη βανίλια και τη καστανή ζάχαρη (γύρω στα 100 γρ.).

Παίρνουμε τη μπανάνα, τη κόβουμε σε κομμάτια και την πολτοποιούμε. Την ρίχνουμε στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 γρ. γιαούρτι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τα δύο αυγά και το ηλιέλαιο.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για muffins και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι μια εξαιρετικά σέξι ιστορία»: Η Αγία Μαρία η Αιγύπτια είναι ένα μεσαιωνικό μπλοκμπάστερ | in.gr

admin

Τα 18 καλύτερα bar στην Κοπεγχάγη

admin

Τρεις συνταγές που τιμούν τη Σαρακοστή | in.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies