Ευ Ζην

Τρεις συνταγές στην κατηγορία «την κάναμε ταβέρνα» | in.gr

Τρις συνταγές που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και έχουν ένα άρωμα από μεσημέρι Κυριακής στην ταβέρνα.

Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους

Τα υλικά

Για το χούμους:
300γρ ρεβύθια
Χυμός από 3 λεμόνια
100 ml νερό
1 κσ. κύμινο
200 γρ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο

Για το μοσχάρι:
500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα
3 πιπεριές κόκκινες κέρατο
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τσίλι
100 ml κόκκινο κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.

Η διαδικασία

Για το μοσχάρι:
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και μετά προσθέτουμε: τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες πιπεριές και τις κόκκινες πιπεριές.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.

Για το χούμους:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε: το κύμινο, σκόρδο, λεμόνι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και χτυπάμε.

Βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω την τηγανιά και καλή μας όρεξη.

Κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου

Τα υλικά

680 γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
500 γρ. κιμά κοτόπουλο μπούτι
2 αυγά
1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Σε αυτή τη συνταγή τα κεφτεδάκια δεν τα τηγανίζουμε πρώτα και μετά τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα κρατάμε ελαφριά και όσο πιο υγιεινά γίνεται.

Η διαδικασία

Για τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, λίγο πάπρικα και λίγο τριμμένο σκόρδο.

Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλο και προσθέτουμε: λίγο σκόρδο, λίγο κρεμμύδι, ένα αυγό, μαϊντανό, φρυγανιά και λίγο γραβιέρα.

Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα φρυγανιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά με το χέρι κάνουμε τις «μπάλες» κιμά.

Και τα τοποθετούμε στο τηγάνι, ενώ γίνεται και η σάλτσα.

Ε, για τις πατάτες στον φούρνο, δεν χρειάζεστε και συνταγή.

Συκώτι με μουστάρδα ριγανάτο και πουρέ γλυκοπατάτας

Τα υλικά

800 γρ. συκώτι γάλακτος
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι πιπέρι

Για τον πουρέ:
800 γρ. γλυκοπατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
60 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Η σωστή πρώτη ύλη: το συκώτι γάλακτος, μπορεί να είναι το πιο ακριβό, αλλά παράλληλα είναι και το πιο καλό. Και φυσικά θέλει υψηλή θερμοκρασία – είτε στο τηγάνι είτε στα κάρβουνα.

Η διαδικασία

Για τον πουρέ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε γάλα, το καρότο, τη γλυκοπατάτα και το βούτυρο. Το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσουν τα υλικά.

Όταν έχουν μαλακώσει τα υλικά, τα «σπάμε» με ένα πιρούνι.

Για το συκώτι:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε  το συκώτι, για να το «θωρακίσουμε».

Όσο το σοτάρουμε ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε.

Προτού ολοκληρώσουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο τηγάνι ώστε να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα.

Όταν έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο παρασκευές, βάζουμε τον πουρέ στη βάση του πιάτου και προσθέτουμε το συκώτι από πάνω.

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Να γίνεσαι μητέρα στην Υεμένη: Ένας αγώνας για ζωή με τη βοήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα | in.gr

admin

Αυτό είναι το λαχανικό που θα σε βοηθήσει να «ρίξεις» τη χοληστερόλη

admin

Τα 24 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies